sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Taatelitiramisu

En tiedä, onko syynä tämä kammottava hellekeli vai mikä, mutta valkuaiseni eivät tahtoneet vaahtoutua ollenkaan. Jouduin turvautumaan liivatteeseen, sillä täytteen mascarponeseos oli aivan juoksevaa. Vähän hirvitti että mitä tästä tulee vai tuleeko mitään, mutta pelkoni osoittautui aiheettomaksi. Tämä oli tosi hyvää, ja tuli syötyä kolmeen pekkaan kerralla.




Ainekset:
5 taatelia
1 ½ dl vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä
100 g amaretti-keksejä
Mascarponeseos:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
250 g mascarponea
(1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
2 rkl kahvia)
Pinnalle:
1 rkl kaakaojauhetta

Poista taateleista kivet. Keitä taateleita kattilassa kahvin kanssa miedolla lämmöllä, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää mantelilikööri ja anna seoksen jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella.

Laita mascarponeseoksen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Vatkaa keltuaiset ja mascarpone yhteen. Kääntele sekaan valkuaisvaahto. Lisää liivateseokseen kahvi ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Valuta seos kermatäytteeseen ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Lusikoi tarjoiluastian pohjalle kerros kermaseosta. Kostuta keksit molemmin puolin taateli-¬kahviliemessä. Lado kermaseoksen päälle kerros keksejä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Valuta yli jäänyt taateli-kahviliemi astian reunaa myöten sen pohjalle.

Nosta astia peitettynä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti