lauantai 5. marraskuuta 2022

Suklaa-karviaistorttu

Ei ehkä niin kovin esteettisen näköinen, mutta sitäkin herkullisempi karviaispiiras. Suklaa-karviaistahna oli aivan ihana täyte, ja jotenkin tuossa pohjassa onnistui maistumaan sopivasti kaikki siihen laitetut mausteet. Ja vaniljakastike kaverina oli ihan nappivalinta.




Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
60 g mantelijauhetta
ripaus kanelia
ripaus neilikkaa
1 tl suolaa
½ dl fariinisokeria
2 rkl sokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 kananmunan keltuainen
Suklaa-karviaistahna:
100 g (punaisia) karviaisia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vettä
2 kananmunan keltuaista
75 g voita
100 g taloussuklaata
Tarjoiluun:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mittaa kattilaan suklaa-karviaistahnan karviaiset, sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 15 minuuttia. Soseuta ja anna jäähtyä hiukan. Lisää keltuaiset ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää voi ja suklaa ja sekoittele, kunnes ne ovat sulaneet. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli.

Sekoita kaikki taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pistele pohja haarukalla ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä suklaa-karviaistahna pohjalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti