sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Quatre-quarts

Pari huomiota: täytin vuoat n. ¾ syvyydeltä. Kohoamisvara ei riittänyt alkuunkaan, vaan kakkuset pursuilivat vuoistaan reilusti reunojen yli. Tämän seurauksena sitruunasiirappi ei jäänyt siihen vuokaan lillumaan vaan valui suurelta osin vuokien ulkopuolelle. Siirappia oli muutenkin mielestäni ihan liikaa, puolet tuosta määrästä olisi riittänyt. Pienempi taikinamäärä per kipponen olisi auttanut myöskin siihen, että nyt osa leivonnaisista ei paistunut tarpeeksi ja ne tarrautuivat melko kovasti vuokiinsa kiinni. Mutta olivat tosi hyviä, mulle tuli mausta mieleen ihan 80-luvun suosikkikeksini, jossa oli sellainen kiiltävä sitruunainen pinta.




Ainekset:
150 g kananmunia
150 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna
2 g leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljaa myllystä
4 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl unikonsiemeniä
Sitruunasiirappi:
200 g sokeria
¾ dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja unikonsiemenet. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Valuta taikina pieniin rengaskakkuvuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mittaa sitruunasiirapin sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon sitruunamehu.

Valuta siirappi vuokiin kakkusten päälle. Nosta vuoat sammutettuun uuniin 30 minuutiksi. Anna kakkujen jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kumoamista ja tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti