sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Banaani-kinuskimunakas

Tämän munakkaan oli alun perin tarkoitus olla lettuja. Yritin ruveta paistamaan taikinaa lettupannulla letuiksi. Siitä ei tullut yhtään mitään. Hätäratkaisuna päädyin paistamaan taikinasta munakkaan. Onneksi ei ollut tarkoituskaan tarjoilla tätä kenellekään muulle kuin itselleni. Lopputulos oli karmean näköinen. Banaani, kinuskikastike ja kookoshiutaleet kyllä peittivät rujon ulkonäön aika tehokkaasti. Ja maku oli tosi hyvä, edellyttäen että tykkää paistetusta banaanista.




Taikina:
2 suurta banaania
3 kananmunaa
2 ½ dl kookoskermaa
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa
Paistamiseen:
1 rkl juoksevaa Oivariinia
Tarjoiluun:
banaania
kinuskikastiketta
kookoshiutaleita

Kuori ja paloittele taikinan banaanit. Laita palat sauvasekoittimen astiaan. Lisää kananmunat, kookoskerma, kardemumma ja suola. Soseuta tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna Oivariini suurella pannulla. Valuta taikina pannulle. Kuumenna pannun reunoilta keskelle päin lastalla hitaasti vetäen, kunnes keskusta alkaa hyytyä. Peitä pannu kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Käännä munakas ympäri lautasen avulla, jos pystyt. Minä en pystynyt, vaan kääntelin munakasta lastallinen kerrallaan ja paistoin sen kypsäksi parhaani mukaan.

Tarjoile banaaniviipaleiden, kinuskikastikkeen ja kookoshiutaleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti