sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Intialainen kasvisfrittata

Yksi porukasta ilmoitti ennen aamupalan valmistusta, että ei aio syödä aamupalalla mitään. Tämä munakas kuitenkin tuoksui niin herkulliselta, että em. ilmoitus peruttiin. Tuoksu ei valehdellut, tämä oli just niin hyvää että kannatti todellakin istua pöytään.




Ainekset:
1 rkl rypsiöljyä
2 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 ½ rkl curryjauhetta
2 rkl mangochutneytä
150 g varhaiskaalia
½ dl vettä
7 kananmunaa
3 kananmunan valkuaista (tai laita 8 kokonaista kananmunaa eikä pelkkiä valkuaisia ollenkaan. Mulla oli eiliseltä jäänyt nämä kolme valkuaista, niin korvasin niillä yhden kananmunan)
1 dl maitoa
½ dl limettimehua
1 ruukku tuoretta ruohosipulia (oikeestaan korianteria, mutta kun yksi syöjistä kuuluu korianterinvihaajiin, päädyin tähän)
suolaa
mustapippuria

Kuori ja punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Leikkaa kaali ohuiksi viipaleiksi. Silppua ruohosipuli.

Kuumenna öljy uuninkestävällä pannulla. Kuullota punasipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja curry ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon mangochutney. Lisää kaali ja vesi. Paista kunnes kaali on pehmennyt.

Sekoita kananmunat, valkuaiset, maito, limettimehu ja ruohosipuli tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannulle kaalien joukkoon. Kypsennä n. 10 minuuttia. Nosta pannu uuniin ja paista 225 asteessa grillivastusten alla, kunnes pinta on hyytynyt ja kullanvärinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti