torstai 15. kesäkuuta 2023

Porkkana-kesäkurpitsalasagne

Eipä tästä paljon muuta voi sanoa, kuin että olipa taas herkullista, pehmeää ja mehevää. Olen iloinen, että tätä tuli niin suuri annos, että pääsen herkuttelemaan useampana päivänä.




Ainekset:
150 g lasagnelevyjä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
3 kesäsipulia varsineen
2 punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Béchamel-kastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl Kiehu-maitoa
suolaa
valkopippuria
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Kuumenna kastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna jauhojen kypsyä pari minuuttia. Sekoita välillä. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuullota kasviksia oliiviöljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää béchamel-kastike ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kerros kastiketta lasagnevuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna vetäytyä n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti