lauantai 24. kesäkuuta 2023

Gratinoidut aprikoosit

Tässä piti olla aprikoosien sijaan mansikoita. Mutta niin omituista kuin se onkin, kävin kolmessa kaupassa eikä yhdessäkään niistä ollut mansikoita. Ei kotimaisia eikä ulkomaisia. Aprikoosit päätyivät sitten mansikoiden korvaajaksi, koska mansikoiden tavoin ne ovat hiukan kirpeitä. Hyvää oli näinkin.




Ainekset:
1 kg aprikooseja
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
4 rkl tomusokeria
Marsipaanikastike:
100 g marsipaania
3 rkl Gallianoa
2 kananmunan keltuaista
1 rkl tomusokeria
1 dl marsalaviiniä

Raasta kastikkeen marsipaani kulhoon. Sekoita joukkoon likööri. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kuumenna keltuaisvaahtoa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita kastikkeeseen likööri-marsipaaniseos ja marsalaviini.

Puolita aprikoosit ja poista kivet. Asettele puolikkaat laakeaan uunivuokaan. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa astiassa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljasokerilla.

Kaada aprikoosien päälle ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto ja lopuksi keltuaisvaahto. Gratinoi 250-asteisen uunin keskitasossa n. 5 minuuttia. Tarjoile heti kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti