tiistai 27. kesäkuuta 2023

Myskikurpitsaa pistaasipähkinäpeston, fetajuuston ja granaattiomenan siemenien kera

Tämä oli oikein hyvää. En silti voinut olla ajattelematta, olisko lopputulos ollut vieläkin parempi jos olisin napannut hyllystä myskikurpitsan sijaan bataatin, jota harkitsin hetken aikaa kun luulin että kaupassa ei ole kurpitsaa tarjolla.



Ainekset:
1 iso myskikurpitsa
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
150 g fetaa
80 g granaattiomenan siemeniä
Pistaasipähkinäpesto:
70 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
70 g parmesaaniraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
1 ruukku tilliä
1 rkl chiliöljyä
½ dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Silppua peston yrtit karkeasti. Soseuta pähkinät ja parmesaaniraaste sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljy ja soseuta tasaiseksi. Lisää yrtit, chiliöljy ja sitruunamehu. Soseuta uudelleen tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon pituussuunnassa. Kuori lohkot ja suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia, tai kunnes lohkot alkavat hiukan hiiltyä reunoilta. 

Nosta lohkot tarjoiluastiaan. Valuta päälle pesto. Murustele pinnalle feta ja viimeistele granaattiomenan siemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti