maanantai 20. toukokuuta 2024

Hapanimelä broileripannu

Tämä olisi saanut olla himppusen makeampaa. Mutta hyvää oli näinkin. Itse tehdyn hapanimeläkastikkeen sijaan voi ihan hyvin käyttää valmista kaupan kastiketta. Mutta ei kannata, jos vaan nämä ainekset löytyvät kaapista. Kastike valmistuu käden käänteessä, ja sen makuja voi säätää haluamaansa suuntaan. Jos muistaa.


Hapanimeläkastike:
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
1 ½ rkl fariinisokeria
1 ½ dl kanalientä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Ainekset:
500 g maustamatonta broileria
suolaa
mustapippuria
1 punainen paprika
1 oranssi paprika
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 punasipuli
227/140 g ananasrenkaita mehussa
1 rkl soijakastiketta
Suurus:
2 rkl perunajauhoja
ananastölkin mehu

Kuori hapanimeläkastikkeen valkosipulinkynsi ja purista se pieneen kattilaan. Lisää suola, fariinisokeri, kanaliemi, viinietikka ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita toisessa astiassa yhteen perunajauhot ja vesi. Lisää suurus kastikkeeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.

Pilko broilerit tarvittaessa. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Valuta ananakset, säästä mehu.

Ruskista broilerit kauttaaltaan Oivariinissa. Lisää punasipuli ja ananas ja kääntele hetki.

Sekoita hapanimeläkastikkeeseen soijakastike. Lisää seos pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.

Lisää pannulle paprikat ja kääntele hetki. Sekoita suuruksen ainekset yhteen. Valuta suurus pannulle ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna hautua, kunnes kastike sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti