sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Linssi-tomaattisalaatti

Talvella ei olis viitsinyt kuivattaa tomaatteja uunissa kahdeksaa tuntia. Eilen ei sähkö ollut hinnalla pilattua (ja tänään vielä vähemmän), joten pitkä uunissaoloaika ei haitannut. ja kyllä niistä tomaateista tulikin hyviä. Ja samoin muista aineksista. Tämä oli ihan mahtavan hyvää, vaikka en tätä ehkä salaatiksi itse kutsuisikaan.


Uunitomaatit:
900 g tomaatteja
suihkutettavaa oliiviöljyä
¾ tl kuivattua basilikaa
½ tl suolaa
Marinoidut linssit:
200 g vihreitä linssejä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
ripaus cayennenpippuria
1 pieni punasipuli
Lisäksi:
200 g burrataa

Pese ja puolita tomaatit. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Suihkuta puolikkaat kevyesti öljyllä. Mausta suolalla ja basilikalla. Paahda 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Keitä linssit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia). Valuta hyvin. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi.

Sekoita punasipuli, öljy, viinietikka ja mausteet lämpimiin linsseihin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Revi burrata paloiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti