perjantai 24. toukokuuta 2024

Jauhelihapata Nevadasta

Olipa hyvää jauhelihamättöä. Tässä oli niin runsaasti noita kasviksia, ettei oikeastaan olis tarvinnut mitään lisuketta. Kotimaiset porkkanat alkavat kuulemma olla lopussa kaupoista. Mulla oli vielä onneksi muutama tallella.


Ainekset:
400 g jauhelihaa
2 punaista paprikaa
2 porkkanaa
½ purjo
150 g juuriselleriä
1 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyreetä
½ tl mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua timjamia
100 g maustamatonta jogurttia
500 g miniluumutomaatteja
50 g juustoraastetta

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori juuriselleri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Puolita tomaatit.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi kattilassa. Lisää kasvikset. Anna hautua 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Lisää jauheliha, tomaattipyree, pippuri, soija ja timjami. Kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Siirrä sivuun ja lisää jogurtti.

Levitä puolet lihaseoksesta uunivuokaan. Lisää päälle tomaatit ja niiden päälle loput lihaseoksesta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti