Laitoin sämpylät pellille kohoamaan ja lähdin lenkille. Varmaankin ne kerkesivät kohota yli 1,5 tuntia ja olivatkin melkoisen meheviä kun tulin takaisin. Valitettavasti koko joukko lässähti kun rupesin niitä voitelemaan. Eivät saaneet uunissa ihan kaikkea pulleuttaan takaisin. Hyviltähän nämä silti näyttävät. Halusin kokeilla taas hiukan edellisistä poikkeavaa (todellakin vain hiukan) reseptiä huomisia punajuuripihvihampurilaisia varten.
Ainekset:
2 dl vettä
3 dl maitoa
½ dl perunamuusijauhetta
8 ½ g kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
11 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
50 g voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
1 rkl seesaminsiemeniä
Sekoita yhteen perunamuusijauhe, hiiva, suola ja sokeri. Lisää hiukan kättä lämpimämpi vesi-maitoseos ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi kananmuna ja voi ja jatka vaivaamista vielä 10 minuuttia. Muotoile taikina sämpylöiksi leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota noin 1,5 tuntia.
Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti