perjantai 7. helmikuuta 2025

Appelsiini-marmeladijuustokakku

Tämä oli oikeastaan ihan huijari koko kakku. Näytti tosi paksulta pannarilta eikä sisältänyt minkäänlaista juustoa. Mutta hyvää se oli. Täyte oli ihanan pehmeää ja marmeladi toi tarpeeksi makeutta. Pohja oli etenkin reunoilta mukavan rapeaa.


Pohja:
300 g piparkakkuja
2 rkl sokeria
100 g voita sulatettuna
Täyte:
150 g appelsiinimarmeladia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
500 g maitorahkaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
2 dl kevytkermaa
ripaus suolaa

Murskaa pohjan piparit. Sekoita murskaan sokeri ja voisula. Painele pipariseos leivinpaperoidun uunivuoan pohjalle ja reunoille (alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 22-24 cm irtopohjavuokaa, mutta se olisi ollut auttamattomasti liian pieni. Itse laitoin kakun suorakaiteen muotoiseen n. 20*25 cm vuokaan). Esipaista 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 dl sokeria vähitellen vatkaamisen aikana. Lämmitä toisessa astiassa täytteen rahka ja kerma yhdessä kädenlämpöiseksi. Lisää rahka-kermaseokseen ½ dl sokeria, vaniljasokeri, keltuaiset, rahka, kerma, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Kääntele valkuaisvaahto täytteeseen.

Levitä marmeladi pohjan päälle. Lisää täyte. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa 1 h 20 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti