Taikinassa maistuivat punssi ja vanilja voimakkaasti (hyvällä tavalla), mutta valmiista kakusta en niitä löytänyt. Lopputulos oli kuitenkin herkullinen. Pehmeä, mehevä ja ihanan makuinen. Pinnalle ripoteltu ruokosokeri raksuu kivasti hampaissa.
Ainekset:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 ¼ dl sokeria
3 tl vaniljatahnaa
2 kananmunaa
2 rkl punssia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 omenaa
Pinnalle:
3 rkl karkeaa ruokosokeria
Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Mausta punssilla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan omenakuutiot. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja ripottele pinnalle ruokosokeri. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti