lauantai 8. helmikuuta 2025

Piccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiä

Paprikariisi oli just sellaista kuin odotinkin eli perushyvää lisuketta. Kesäkurpitsoista taas tuli vieläkin parempia kuin odotin. Jopa herra 13-v oli sitä mieltä, että ne olivat ”sikahyviä, kerrankin jotain hyvää kesäkurpitsasta”. Joten suosittelen.


Ainekset:
550 g kesäkurpitsaa
Jauholeivite:
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
Kananmunaleivite:
3 kananmunaa
60 g parmesaaniraastetta
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
2 rkl voita  
Paprikariisi:
1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
3 dl vettä
1 keltainen paprika
suolaa

Poista riisin paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi ja keitä 10 minuuttia. Lisää paprikat ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Mausta suolalla.

Sekoita jauholeivitteen ainekset yhteen yhdellä lautasella. Sekoita kananmunalevitteen ainekset yhteen toisella lautasella. Leikkaa kesäkurpitsa ½ cm viipaleiksi. Pyörittele viipaleet ensin jauholeivitteessä ja sitten kananmunaleivitteessä. Paista kesäkurpitsasiivut voissa kauniin värisiksi. Tarjoile paprikariisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti