Linssit tuovat kivan lisän kastikkeeseen. Samoin nuo seesaminsiemenet lihapullissa ovat mielestäni tosi kivoja. Maistoin hiukkasen, jotta voin todeta tämän olevan tosi hyvää. Kunnolla syötäväksi kastike päätyy vasta iltapäivällä.
Lihapullat:
300 g karitsan jauhelihaa
½ dl tattarijauhoa
1 ½ dl maitoa
½ dl seesaminsiemeniä
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
Ragu-kastike:
1 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl voita
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
100 g crème fraîchea
1 tl chilirouhetta
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita lihapullien tattarijauhot ja maito kulhossa. Anna turvota n. 5 minuuttia. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Muotoile taikinasta lihapullia leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Huuhtele kastikkeen linssit. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää linssit, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää crème fraîche, chilirouhe, suola ja pippuri. Nosta lihapullat kastikkeen sekaan ja tarjoile esim. keitettyjen spelttihelmien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti