lauantai 7. toukokuuta 2022

Kvinoasalaatti paahdettujen pistaasipähkinöiden, säilötyn sitruunan ja kesäkurpitsan kera

Pistaasit hukkuivat kyllä joukkoon ihan totaalisesti. Mutta tämä oli hyvää siitä huolimatta. Kesäkurpitsa oli ihanan mehukasta tuolla seassa. Ja säilötyt sitruunat toivat mukaan kivan kirpakan maun.




Ainekset:
150 g kvinoaa
100 g pistaasipähkinöitä
suihkutettavaa oliiviöljyä
2 isoa kesäkurpitsaa
1 ruukku minttua
150 g säilöttyjä sitruunoita
suolaa
mustapippuria
2 tl maustenigellaa

Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Kumoa kvinoa kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua 15 minuuttia. Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes se on jäähtynyt. Valuta hyvin ja kumoa suureen kulhoon.

Leikkaa kesäkurpitsat n. 1 cm viipaleiksi. Silppua minttu. Pilko säilötyt sitruunat.

Kuori ja rouhi pistaasit ja paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Siirrä sivuun.

Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä. Grillaa viipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla muutama minuutti kumminkin puolin. Leikkaa viipaleet neljään osaan.

Lisää kvinoakulhoon kesäkurpitsa, minttu ja sitruunapalat. Lisää pistaasit ja nigellansiemenet ja sekoita vielä kerran. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti