tiistai 13. syyskuuta 2022

Jauheliha-wellingtonit

Jos joku meinaa ruveta näitä väsäämään eikä tahdo tuutata torttuja vuokiin, niin kannattanee kasvattaa taikinan määrää 1,5 –kertaiseksi. Onneksi kuitenkaan taas kerran ulkonäkö ei vaikuttanut makuun. Päivittelin herra 10-v:lle hävettävän monta kertaa ruokailun aikana, että ”tulipa näistä hyviä”. Wellingtonien kanssa laitoin pöytään ihan vaan keitettyjä perunoita ja porkkanoita.




60 g voita
100 g vehnäjauhoja
75 g maitorahkaa
Täyte:
1 rkl voita
30 g kuivattuja suppilovahveroita
kiehuvaa vettä
450 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Voiteluun:
½ kananmuna

Mittaa täytteen suppilovahverot kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna turvota. Sulata voi pannulla ja ruskista suppilovahverot kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Nypi taikinan jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuori ja silppua täytteen sipuli. Sekoita yhteen jauheliha, sipuli ja tomaattipyree. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Muotoile jauhelihasta 6 pyöreää pihviä.

Riko kananmunan rakenne pienessä kulhossa. Kauli taikina kuudeksi neliön muotoiseksi palaksi. Nosta pihvit taikinapalojen keskelle. Lusikoi päälle sienet. Voitele taikinapalojen reunat kananmunalla ja taita kulmat keskelle. Nypi kulmat ja reunat hyvin yhteen. Jos et saa paketteja pysymään kasassa, nosta ne nurin päin pieniin uunivuokiin.

Nosta paketit leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinnat kananmunalla. Tee pakettien pintaan 2-4 pientä viiltoa. Paista 200-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja liha läpikypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti