tiistai 27. syyskuuta 2022

Porkkanajäätelö

Tämä resepti oli niin outo, että pakkohan sitä oli kokeilla. Maistettuani tekisin tähän pari pikku lisäystä: vatkaisin vaahdoksi purkillisen kermaa ja lisäisin sen jäätelömassaan. Samoin laittaisin mukaan vaikka puoli desiä rusinoita. Tämä oli ihan hyvän makuista, vaikkakin ehkä vähän pliisua. Koostumus oli vähän liian tiivis. Kehityskelpoinen siis, mutta ei tällaisena ihan täydellinen.




Ainekset:
150 g porkkanoita
3 dl Kiehu-maitoa
1 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
3 kananmunan keltuaista
3 rkl tomusokeria
2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Rouhi pistaasit.

Mittaa kattilaan maito. Laita kardemummansiemenet teesiivilään nosta siivilä maitoon. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Nosta teesiivilä pois ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kaada joukkoon höyryävä porkkanaliemi, koko ajan sekoittaen. Siirrä seos takaisin kattilaan. Kuumenna, kunnes seos hiukan sakenee. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Lisää pistaasirouhe. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävään kulhoon ja nosta pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti