perjantai 27. tammikuuta 2023

Kinuskinen punaherukkapiirakka

Tämä hiukkasen tylsän näköinen piirakka oli maultaan aivan ihana. Pehmeä kinuskitäyte pelasi hyvin yhteen kirpeiden herukoiden kanssa. Luulin ensin levittäneeni taikinan aivan liian isoon vuokaan, kun sitä tuli vaan onnettoman ohut kerros vuoan pohjalle. Mutta kun lisäsin herukat ja täytemassan, niin vuoka olikin lopulta just passelin kokoinen.




Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
¾ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 dl punaherukoita
1 kananmuna
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Mittaa pohjan ainekset kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina kevyesti silikonisen piirakkavuoan pohjalle.

Kaada marjat pohjan päälle. Vatkaa yhteen täytteen muut ainekset. Kaada seos marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti