perjantai 3. helmikuuta 2023

Gremolatalla marinoidut juurekset

Toisaalta olis ollut kivempi, jos kaikki juurekset olisivat olleet kuutioina. Mutta kun kerrankin ostin raitajuuria, halusin myös jättää niiden kauniin värityksen esille. Juurekset olivat mielestäni sopivan kypsiä 30 minuutin paistamisen jälkeen. Ja gremolata-marinointi sopi näihin hyvin. Juuresten lisäksi keitin muutaman nakin.




Ainekset:
250 g porkkanoita
250 g lanttua
1 palsternakka
4 raitajuurta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Gremolatakastike:
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä

Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja palsternakka. Kuori raitajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita juureksiin öljy ja suola. Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista, kääntele juureksia ja nosta pelti takaisin uuniin. Toista, kunnes juurekset ovat sopivan kypsyisiä.

Kuori ja silppua gremolatan valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Sekoita yhteen kaikki gremolatan ainekset.

Siirrä juurekset tarjoiluastiaan. Kaada päälle gremolata ja sekoita. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti