sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Runebergin mokkapalat

Nämä olivat ihan älyttömän hyviä. Mokkapalojen kanssa näillä ei oikeastaan ollut yhtään mitään tekemistä, mutta runebergintorttuina toimivat paremmin kuin hyvin. Valmistus oli helppoa kun ei tarvinnut niitä torttumuotteja ruveta rasvaamaan, ja mikä parasta: sitä tomusokerikuorrutusta oli kerrankin tarpeeksi. Vahva suositus kaikille runebergintorttujen ystäville.




Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
50 g piparkakkuja
1 ½ dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
150 g voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
Kostutus:
1 dl punssia
1 dl vettä
2 rkl sokeria
pari tippaa karvasmanteliaromia
Täyte ja kuorrutus:
100 g vadelmahilloa
5 dl tomusokeria
3 rkl vettä
1 ½ tl pikakahvijauhetta
50 g voita

Murskaa pohjan piparkakut. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voisulan ja kerman kanssa vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 175-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Kuumenna kostutusliemen aineksia pienessä kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Valuta liemi kakkulevylle. Anna vetäytyä ja jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään yön yli.

Mittaa kuorrutuksen voi, vesi ja pikakahvijauhe pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaiseksi kakkulevyn päälle. Lusikoi hillo raidoksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta lusikalla. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja leikkaa annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti