sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Omena-luumutäytteiset cannellonit

Tämä oli niin jännän kuuloinen ohje että oli pakko testata. Vaikka ihan samaa tavaraa ne monet piirakkataikinatkin ovat kuin pasta: vettä ja vehnäjauhoja. Tämä näytti hauskasti ihan lasagnelta, ja olihan siinä tietysti maussa ja koostumuksessakin paljon samaa. Pasta laimensi kyllä kaikkia makuja niin voimakkaasti, että ei niistä paljon muuta ollut jäljellä kuin omena. Joten kinuskia ja mausteita olisi voinut laittaa reilusti enemmän. Pinnalle olisi vielä vaikka paistamisen jälkeen voinut valuttaa vähän kinuskia. Eikä jäätelö kaverina olisi ollenkaan huono idea.




Ainekset:
220 g cannelloni-putkia
Täyte:
1 dl rusinoita
3 rkl calvadosta
4 hapahkoa omenaa
4 luumua
2 rkl voita
200 g vaniljatuorejuustoa
1 ½ dl kauraleseitä
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 dl fariinisokeria
Mikrokinuski:
¾ dl kuohukermaa
¾ dl fariinisokeria
Lisäksi:
5 dl vanhanajan vaniljakastiketta
3 dl maitoa

Laita rusinat likoamaan calvadokseen yön yli. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi luumut.

Paista hedelmäkuutioita voissa pannulla n. 5 minuuttia. Siirrä pannu sivuun. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Jaa täyte putkien sisään. Lado putket kahteen kerrokseen uunivuokaan (15*20 cm).

Mittaa mikrokinuskin ainekset tilavaan keraamiseen astiaan. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumentamista vielä minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valuta kinuskikastike raidoiksi cannelloniputkien päälle. Lisää vaniljakastike ja lopuksi maitoa niin paljon, että putket peittyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti