lauantai 7. lokakuuta 2023

Pekoniin käärittyä kalkkunapaistia ja riisiä

Tämä resepti oli alkujaan lampaalle. Lampaanliha vaan on tällä hetkellä niin järjettömän kallista, että en kerta kaikkiaan suostunut ostamaan sitä. Päädyin sen sijaan ostamaan kalkkunaa, joka usein jää unholaan vaikka on aivan erinomaisen hyvää ja pehmeää. Muokkailin sitten reseptiä muutenkin niin että alkuperäisestä ei ollut juuri mitään enää jäljellä. En tiedä millaista alkuperäinen olisi ollut, mutta tämä ainakin oli tosi hyvää.




Täyte:
250 g porkkanoita
1 iso sipuli
90 g esikäsiteltyjä orakkaita (tai muita sieniä)
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku minttua
1 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
1100 g kalkkunan rintafilettä
suolaa
mustapippuria
200 g pekonia
Liemi:
2 ½ dl valkoviiniä
5 dl lihalientä
loput täytteestä
3 dl riisiä

Kuori täytteen porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipuli. Silppua minttu. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli, sienet ja porkkanaraaste pehmeäksi. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lisää minttu. Anna jäähtyä.

Leikkaa filee levyksi ja mausta se kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Levitä levylle täytettä ja käännä levy rullalle. Kääri rulla pekoniin ja sido paistolangalla. Siirrä rulla suureen uunivuokaan.

Lisää viini ja lihaliemi lopun täytteen joukkoon pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää seos vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa kannen alla n. 2 tuntia.

Nosta paisti liemestä. Siirrä liemi sattumineen kattilaan. Lisää liemen sekaan riisi ja keitä riisi kypsäksi (n. 15 minuuttia). Irrota paistinaru ja leikkaa paisti viipaleiksi. Lusikoi riisi liemineen tarjoiluastiaan ja asettele päälle lihaviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti