sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Lakritsimutakakku 2

Tämä on taas vasta menossa kahvipöytään. Salaa kumminkin jo vähän maistelin. Tässä ei varsinaisesti maistu lakritsi, mutta jotain ekstraa se kyllä tuo makuun. Sekä pohja että kuorrutus olivat erikseen aivan suussasulavia, joten odotukset kokonaisuudelle ovat ihan katossa.




Pohja:
200 g taloussuklaata
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl tummaa maizenaa
1 rkl raakalakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
Kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 rkl voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl tomusokeria
½ rkl raakalakritsijauhetta

Sulata pohjan voi ja suklaa yhdessä. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa keltuaisvaahtoon maizena, lakritsijauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa-voiseos ja suola. Kääntele lopuksi taikinaan valkuaisvaahto.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi yhdessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto kermavaahtoon. Mausta tomusokerilla ja lakritsijauheella. Lisää lopuksi suklaasula. Levitä kuorrutus kakun päälle heti, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele jos haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti