tiistai 24. lokakuuta 2023

Selleri-sinihomejuustokeitto

Tää kuului taas siihen sarjaan, että alkuun hiukan epäilytti mutta lopputulos oli ihan mahtava. Sinihomejuustoa oli suhteessa muihin aineksiin juuri sopivasti. Niin, että se maistui, mutta ei liikaa. Rapeat pekonit keiton päällä olivat juuri oikea lisäys.




Ainekset:
400 g juuriselleriä
1 rkl sitruunamehua
20 g voita
1 peruna
2 salottisipulia
6 dl kasvislientä
50 g sinihomejuustoa
1 dl ruokakermaa
Koristeluun:
pekonia

Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori ja kuutioi selleri. Laita palat sitruunamehulla terästettyyn veteen.

Paista perunoita ja sipulia voissa kattilassa muutama minuutti. Valuta selleri ja lisää se pannulle. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuuttia. Siirrä sivuun. Lisää sinihomejuusto ja kerma. Soseuta sauvasekoittimella.

Paista pekonit rapeiksi air fryerissä (200 astetta ja 6 minuuttia). Pilko pekonit. Annostele keitto lautasille ja ripottele annosten pinnalle pekonipaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti