tiistai 3. lokakuuta 2023

Porsasta sipulikastikkeessa

Mä en oikeastaan tykkää valmiiksi marinoiduista lihoista (paitsi Kariniemen hunajakanasta). Välillä kuitenkin sorrun ostamaan marinoitua possun sisäfileetä kun sitä sattuu saamaan sikahalvalla. Nytkin olin ostanut pakastimeen pari, ja sieltä oli kiva napata paistettavaksi tämänpäiväinen jötkäle. Suurimman osan marinadista sai huuhdottua pois, ja sittenhän tämä olikin jo herkkua. Erityisesti paksun sipulikastikkeen kera. Kyllä kelpasi.




Ainekset:
700 g porsaan sisäfileetä
Kastike:
3 suurta sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 tl sokeria
2 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria

Huuhtele porsaan sisäfilee, jos se on kyllästetty kaupan marinadilla. Kypsennä 180-asteisessa air fryerissä 25 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa ja viipaloi filee.

Kuori ja viipaloi kastikkeen sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on saanut hiukan väriä. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes kastike alkaa sakeutua. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Asettele fileeviipaleet pannulle kastikkeen päälle. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti