lauantai 7. lokakuuta 2023

Sahramipataleipä

Tykkään pataleivistä. Ne ovat erityisesti juhlapäiviin tosi kiitollisia leivottavia, kun työn (joka ei ole suuren suuri) voi tehdä jo edellisenä iltana ja varsinaisena juhlapäivänä sitten vaan lykkää leivän uuniin niin että vieraiden saapuessa se on ihanan lämmintä, pehmeää ja tuoksuvaa. Tämä oli keltaisena vieläpä hauskan näköinen, ja herkullisen makuinenkin. Varmaankin aika lailla sisältämänsä voimäärän ansiosta.




Ainekset:
2 ½ dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
½ g sahramia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun:
1 kananmuna

Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Kumoa taikina pinnoitettuun pataan. Anna kohota peitettynä huoneenlämmössä n. tunti. Voitele leipä kananmunalla ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen padasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti