sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Lehtikaalipata

Maultaanhan tämä on erinomaista. Mutta en edelleenkään oikein tykkää lehtikaalin olemuksesta. Sipseinä se on ihanaa, mutta muuten liian sitkeää. Sen pehmittämiseksi ei näköjään riitä edes puolen tunnin hauduttaminen.




Ainekset:
400 g lehtikaalia
1 ½ l lihalientä
1 rkl voita
1 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
1 tl sokeria

Irrota kaalinlehdistä kovat lehtiruodit ja revi lehdet reiluiksi paloiksi. Keitä paloja liemessä puolisen tuntia. Valuta hyvin.

Sulata voi padassa. Lisää kaali. Kuullota pari minuuttia koko ajan sekoittaen, älä ruskista. Lisää kerma ja hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti