perjantai 13. lokakuuta 2023

Broilerinrintaa ja suppilovahveromuusia

Just eilen sain kuivattua satsin suppiksia. Mulla ei ollutkaan pitkään aikaan ollut kuivattuja sieniä varastossa. Näistä tuli aivan sikahyvän makuinen muusi. Broilereista tuli myöskin ihania. Kokonaisuus oli todella herkullinen. Kelpaisi vaikka juhlapöytään.




Broileri:
2 rkl voita
300 g broilerin fileepihvejä
½ dl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl kuivattua timjamia
2 valkosipulinkynttä
Suppilovahveromuusi:
½ dl kuivattuja suppilovahveroita
2 ½ dl Kiehu-maitoa
25 g voita
ripaus suolaa
500 g perunoita

Kuori ja silppua broilerin valkosipulinkynnet. Sulata voi uuninkestävällä pannulla ja ruskista fileet kauttaaltaan. Lisää pannulle timjami. Lusikoi voita fileiden päälle paiston aikana. Siirrä pannu sivuun. Lisää liemeen valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele leikkeitä kypsennyksen aikana useaan kertaan vuokaan valuneella liemellä. Ota pannu uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi muusin perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo perunat muusiksi perunasurvimella. Murskaa suppilovahverot morttelissa hienoksi. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa maito, voi, suola ja sienimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunasose. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Sekoittele hetken aikaa. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Viipaloi broilerinfileet. Levitä suppilovahveromuusi tarjoiluvadille. Asettele broileriviipaleet muusin päälle. Valuta pinnalle broilereiden paistoliemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti