sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Irish Cream rahka -mokkapalat

Näiden olis pitänyt antaa jäähtyä kunnolla, kahdesti. Ensin ennen kuorrutuksen lisäämistä ja sitten vielä sen jälkeen. Mulla ei ollut tarpeeksi aikaa, joten jäähdyttäminen jäi vähäiseksi. Maultaan nämä kumminkin olivat ihan mahtavia. Parempia kuin normimokkapalat. Pohjan rahkatäplät sopivat joukkoon erinomaisesti.


Pohja:
200 g voita
2 dl kahvia
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
350 g Irish Cream & Coffee -rahkaa
Kuorrutus:
75 g voita
½ dl Gallianoa
50 g Irish Cream & Coffee -rahkaa
5 dl tomusokeria
¼ dl kaakaojauhetta
Koristeluun:
25 g strösseliä

Sulata pohjan voi. Lisää kahvi ja anna jäähtyä hiukan. Erottele yhden kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuainen, loput kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Sekoita keltuainen ja rahka tasaiseksi. Nostele rahkanokareita reilusti ympäri taikinaa. Levitä nokareita hiukan. Kypsennä 200-asteisen uuni keskiosassa 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota paistopaperi.

Kuumenna kuorrutuksen voi, likööri ja rahka nopeasti kiehuvaksi. Siirrä sivuun. Siivilöi joukkoon tomusokeri-kaakaojauheseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti