tiistai 25. kesäkuuta 2024

Punajuuri-lohiseljanka

Keitto oli kivan näköistä ja hyvän makuista, mutta harmillisesti jossain kasviksista oli kovia lastuja (en keksinyt parempaakaan sanaa) jotka hiukkasen häiritsivät syömisnautintoa. Alkuperäisessä tarjoiluehdotuksessa oli smetanaa, mutta mielestäni sienisalaatti ajoi sen asian paremmin kuin hyvin.


Ainekset:
500 g punajuuria
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
1 maustekurkku
250 g kirsikkatomaatteja
1 l kasvislientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 ruukku tilliä
400 g lohifileetä
1 tl suolaa
Tarjoiluun:

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, palsternakka ja sipuli. Kuutioi suolakurkku. Puolita kirsikkatomaatit. Silppua tilli. Irrota lohesta nahka ja kuutioi liha.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää punajuuret, porkkanat, sipulit, suolakurkku ja kirsikkatomaatit. Mausta tomaattipyreellä ja tillillä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 35 minuuttia. Lisää lohi. Siirrä kattila sivuun ja anna hautua pari minuuttia. Tarjoile esim. sienisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti