torstai 6. kesäkuuta 2024

Thaimaan broileri(vartaat)

Varrastikkuja ei ollut ja salaatinlehdet unohdin kaappiin. Puutteista huolimatta broileri-ananasseos oli tosi hyvää. Broilerien kanssa paistoin jämäperunoita ja vielä oli vähän uunikasviksiakin.


Maapähkinäkastike:
100 g maapähkinävoita
½ dl vettä
2 rkl sokeria
3 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
muutama tippa tabascoa
Lisäksi:
4 broilerin rintafileetä
1 tuore ananas
1 kähärälehtinen salaatinkerä (Romaine, Lollo rosso tms.)

Kuori maapähkinäkastikkeen valkosipulinkynnet ja purista ne pieneen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kuutioi broilerinfileet. Sekoita kuutioihin maapähkinäkastiketta. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kuori ja kuutioi ananas. Pujota broileri- ja ananaspalat vartaisiin, jos jaksat. Grillaa tai paista 200-asteisessa uunissa, kunnes broileri on läpikypsää. Kääntele vartaita usein paistamisen aikana.

Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Nosta broileri-ananasseosta salaatinlehtien päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti