perjantai 7. kesäkuuta 2024

Yrttiketsuppi

Tämäpä oli hyvää. Toivottavasti hiukan vielä kiinteytyy jäähtyessään.


Tomaattikastike:
500 g kypsiä tomaatteja
2 kesäsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
½ rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl chilirouhetta
2 rkl tuoretta basilikaa 
1 tl kuivattua oreganoa
Lisäksi:
¼ tl neilikkaa
¼ tl maustepippuria
¼ tl kanelia
¼ tl jauhettua korianteria
½ dl hillosokeria

Puolita kastikkeen tomaatit. Viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Älä ruskista. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaatit, vesi, tomaattipyree, etikka, sokeri, suola, mustapippuri, chilirouhe ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Keitä silloin tällöin sekoittaen n. 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Pullota tai purkita kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti