tiistai 11. kesäkuuta 2024

Kreikkalainen papupata

Unohdin kokonaan ottaa kuvan lautasannoksestani, joten tässä jälleen kerran ankeaakin ankeampi kuva. Olisin halunnut käyttää padassa kuivattuja papuja ja kassleria, mutta papuja ei ollut kaupassa ollenkaan ja kasslerkin vain 2,5 kg paketissa. Niinpä mentiin näillä. Erinomaista pata oli näilläkin aineksilla. Lähestulkoon soppaa.


Ainekset:
650 g porsaan ulkofileetä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 dl kasvislientä
1520/920 g valkoisia papuja
750 g miniluumutomaatteja
1 rkl kuivattua oreganoa

Jos käytät kuivattuja papuja, laita 250 g niistä likoamaan yön yli kylmään veteen. Keitä papuja tunnin verran ja valuta hyvin. Laita sitten pataan 2 dl kasvisliemen sijaan 1 l kasvislientä.

Leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta pavut.

Kuumenna öljy suuressa padassa. Ruskista liha. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.

Lisää pataan pavut, tomaatit, yrttiketsuppi ja oregano. Sekoita hyvin. Anna hautua kannen alla vielä n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti