Tämä oli perushyvää pastaa tomaattikastikkeesta. Ehkä hiukan kevyen tuntuinen sellaisenaan syötäväksi, mutta kaivelin pakastimesta lisäksi palat broileripaistosta. Oli hyvää.
Ainekset:
400 g rigatoni-pastaa
Kastike:
2 punaista paprikaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 rkl oliiviöljyä
800 g kokonaisia tomaatteja mehussa
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua basilikaa
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana.
Kuullota paprika, sipuli ja porkkana öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaatit mehuineen. Riko tomaatteja lastalla hiukan. Mausta timjamilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua silloin tällöin sekoittaen n. 30 minuuttia.
Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla. Kääntele pasta kastikkeeseen ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti