Tämän taikina oli jotenkin erityisen hyvää. Täyte myöskin. Piirasta tästä ei kyllä saanut mitenkään, ennemminkin sanoisin tehneeni soppaa. Maukasta joka tapauksessa.
Taikina:
½ dl maitoa
½ dl oliiviöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g maustamatonta broileria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua rosmariinia
½ rkl voita
2 porkkanaa
1 iso bataatti
5 dl kanalientä
340/285 g maissia
400/280 g herneitä (säilyke)
Sekoita yhteen taikinan maito ja öljy. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Valuta täytteen maissi ja herneet. Kuori ja kuutioi porkkanat ja bataatti (porkkanat reilusti pienemmiksi kuutioiksi kuin bataatti). Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ruskista broilerit voissa pannulla. Mausta broilerit suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.
Sekoita yhteen kaikki täytteen ainekset. Kaada seos uuninkestävään vuokaan. Kauli taikina hiukan vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta levy vuoan kanneksi ja painele kansi tiukasti kiinni vuoan reunoihin. Leikkaa kanteen höyryaukkoja terävällä veitsellä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti