Pohja jäi ehkä vähän pliisuksi. Ihan jees kumminkin, etenkin kahvin ja jätskin kanssa nautittuna.
Ainekset:
2 omenaa
2 dl piimää
3 rkl voita sulatettuna
½ dl sokeria
2 ¾ dl hiivaleipävehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
Pinnalle:
1 rkl hunajaa
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita piimä, voisula ja sokeri tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan.
Painele omenalohkot taikinaan kauniisti, reunoilta aloittaen. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 minuuttia.
Valuta hunaja valmiin piirakan päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Omenapiirakka on ihanaa ja aina ollut helppo ja nopea tehdä. Kiitos minulle uudesta ohjeesta tehdä piimätaikinapohjaan, nam :)
VastaaPoista