Tässä helppo ja herkullinen leivonnainen. Ajattelin ensin, että taikinaa oli liikaa täytteeseen nähden. Mutta ei sittenkään, vaan just sopivasti. Pysyi piirakka kasassakin.
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
Täyte:
50 g voita
1 dl sokeria
250 g raparperia
Nypi pohjan voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin.
Viipaloi raparperi. Sulata voi uuninkestävällä pannulla. Ripottele sekaan sokeri. Lisää raparperi. Anna hautua, kunnes seos on kullanruskeaa. Siirrä pannu sivuun.
Kauli taikina pannun kanneksi sopivaksi levyksi. Nosta levy pannun päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan.
Kumoa torttu tarjoilualustalle. Tarjoile esim. jäätelön kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti