perjantai 19. joulukuuta 2025

Mango-appelsiini-marenkikakku

Ei näytä kovin kummoiselta, mutta oli aivan mielettömän hyvää. Parasta mitä olen vähään aikaan syönyt tai tehnyt. Mangotkin ovat tähän aikaan vuodesta just ihanan makeita (joskaan eivät mitään verrattuna kevättalven thaimaalaismangoihin). Kermavaahdossa oli ihan tarpeeksi sokeria, vaikka sitä ensin ehkä vähän epäilinkin. Kuvakaan ei tee kakulle oikeutta, se oli oikeasti ihan nätti. Alkuperäiseen reseptiin kuului lemon curdia, mutta minä en oikein siitä niin perusta. Päätinkin sitten laittaa tähän joku aika sitten tekemääni chili-appelsiinimarmeladia, ja se oli tuolla välissä ihan omiaan.


Pohja:
6 kananmunan valkuaista
3 dl Siro-sokeria
50 g taloussuklaata
Täyte:
4 dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
½ dl tomusokeria
1 mango
Koristeluun:
1 mango
80 g suklaarusinoita

Sulata suklaa. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

Piirrä leivinpaperille kaksi samankokoista, neliön mallista kuviota. Levitä marenki kuvioiden sisään. Valuta suklaa marengin päälle ja marmoroi pinta cocktail-tikulla. Paista 100-asteisessa kiertoilmauunissa 1 ½ tuntia. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Käännä uunin lämpö pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa jälkilämmöllä vielä muutama tunti.

Kuori mangot. Vuole toinen mango kuorimaveitsellä leveiksi ja pitkiksi suikaleiksi. Kuutioi toinen mango. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan mascarpone ja tomusokeri.

Nosta toinen marenkilevy tarjoilualustalle. Levitä päälle appelsiini-chilimarmeladi, ½ mascarponevaahdosta ja mangopalat. Lusikoi loput mascarponevaahdosta kakun päälle.

Pyörittele mangosuikaleet ruusukkeiksi. Koristele kakku mangoruusukkeilla ja suklaarusinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti