sunnuntai 21. joulukuuta 2025

Paneroidut jauhelihapihvit, sipulimarmeladi ja kermainen sinappikastike

En yleensä jaksa paistella pihvejä pannulla, mutta nyt paistoin. Halusin, että paneroidusta pinnasta tulee kivasti rapea. Ja niinhän siitä tulikin. Nämä olivat kyllä ehdottomasti kaiken vaivansa arvoisia. Pihvien kanssa keitin riisiä, ja siihen olikin kiva sekoittaa kastike.


Jauhelihapihvit:
200 g jauhelihaa
1 rkl voita
50 g kantarelleja
1 pieni sipuli
200 g perunaa
½ dl persiljaa
1 kananmuna
1 tomaatti
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
Paneroimiseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
Sipulimarmeladi:
1 rkl rypsiöljyä
2 punasipulia
1 rkl hunajaa
3 rkl kasvislientä
Kermainen sinappikastike:
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 rkl sinappia
2 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa

Kuori ja kuutioi pihvien perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipuli pehmeäksi voissa pannulla. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja muotoile taikina pihveiksi.

Mittaa panerointiin tarkoitetut vehnäjauhot yhdelle lautaselle, kananmuna toiselle ja korppujauhot kolmannelle. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi ja kauniin värisiksi voi-öljyseoksessa.

Kuori ja viipaloi marmeladin punasipulit. Kuullota renkaat pehmeiksi öljyssä. Lisää hunaja ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää sinappi ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää kerma ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti