sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Aamiaismuffinssit

Luksusmunakasta pikkuannoksina. Ei viitsisi ihan joka päivä vääntää, mutta kyllä olivat ihan vaivansa arvoisia.



Ainekset:
600 g perunoita
200 g pancettaa
1 sipuli
6 kananmunaa
5 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
3 rkl maitoa
nippu ruohosipulia

Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi pancetta. Kuori ja silppua sipuli. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Silppua ruohosipuli.

Huuhtele perunaraaste siivilässä juoksevan veden alla. Purista raasteesta pois mahdollisimman paljon nestettä.

Kuumenna paistinpannu. Lisää pancetta kuumalle, kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä kuutiot kulhoon. Lisää pannulle perunaraaste ja sipulisilppu. Paista vajaat kymmenen minuuttia. Yhdistä seos kulhossa pancettakuutioihin.

Vispaa kananmunan keltuaiset yhteen jauhojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon edelleen vispaten. Lisää taikinaan perunaseos ja ruohosipulisilppu.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti