sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Sacherleivokset

Vielä iltateelle kunnon suklaapläjäys. Sitä tässä on kaivattukin. Sacherkakku maistuu aina yhtä hyvälle. Kuorrutus saisi olla vähän jähmettyneenpää, mutta kun ei pelti mahtunut jääkaappiin ja ulkonakaan ei enää ole tarpeeksi kylmä.



Pohja:
4 kananmunaa
200 g taloussuklaata
125 g voita (pehmeää)
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Kostutus:
1 dl kahvia
1 rkl tomusokeria
2 rkl konjakkia
Väliin:
2 dl aprikoosihilloa
Päälle:
1 ½ dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 rkl voita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Kääntele taikinaan myös valkuaisvaahto nuolijalla varovasti nostellen.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se veitsellä kahdeksi yhtä suureksi palaksi.

Kostuta alimmainen kakkupohja. Levitä päälle hilloa. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta.

Valmista kuorrutus: kiehauta kerma. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus nopeasti kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä. Leikkaa kakku kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti