keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Mansikkaiset pullasolmut

Pullasolmujen sitominen ei onnistunut ollenkaan niin kuin oli tarkoitus. Ei näistä mitään solmuja tullut, eikä puhettakaan siitä että olisin voinut kiepauttaa nauhat ensin itsensä ympäri. Hyvä kun sain pullat jotenkuten kiekuralle. Ja jättikokoisia näistä tuli. Mutta saipahan jokainen yhden pullan syöjä paljon pullaa. Tuorejuusto-mansikkatäyte oli ihan loistava.



Taikina:
150 g voita
3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
12 dl vehnäjauhoja
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl tuoreita mansikoita karkeasti survottuna
Voitelu:
1 kananmuna

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 1 tunti). Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (20*40 cm).

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunankuori. Levitä taikinalevylle. Levitä survotut mansikat tuorejuustokerroksen päälle.

Taita kaulittu taikinalevy kahtia. Leikkaa levystä taikinapyörällä 2 cm:n levyisiä suikaleita. Taivuta suikale ensin kierteelle ja sitten solmuksi. Nosta solmut leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä n. puoli tuntia.

Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti