perjantai 26. toukokuuta 2017

Lohimunakasrulla

Munakastaikina paisuikin pannaritaikinaksi. Taikinan ja täytteiden rullalle kääriminen oli hiukan hankalaa, mutta lopputulos oli loistava. Ei ulkonäöllisesti (yllätys), mutta maku oli juuri sellainen kuin odotinkin.



Munakaslevy:
8 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
6 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl oliiviöljyä
Täyte:
200 g kylmäsavulohta
1 kesäkurpitsa
1 purjo
1 pieni fenkoli
200 g pussi lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
200 g sulatejuustoa (cheddar)

Riko munat kulhoon. Lisää suola ja vatkaa munien rakenne rikki. Mittaa joukkoon maito, jauhot ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota 10 minuuttia.

Vispaa vielä kerran sekaisin ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Kumoa kypsä pohja toiselle leivinpaperille, jotta paistopinta tulee rullan ulkopuolelle. Anna jäähtyä hetki.

Leikkaa kylmäsavulohi reiluiksi paloiksi. Huuhdo ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kumoa raaste siivilään valumaan. Halkaise, pese ja hienonna purjo. Huuhtele ja hienonna fenkoli. Pese lehtikaalin lehdet ja poista kova lehtiruoti. Hienonna lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset. Lisää sulatejuusto ja anna hautua hetki. Sekoita täyte ja levitä se munakaslevylle. Levitä pinnalle lopuksi lohenpalat ja kääri levy rullalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti