sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kinuskikakku

Kaupan kaikki vispikermat oli ostettu pois. Varmaan muutkin kuin minä tekivät äitienpäiväkakkuja. Jouduin siis käyttämään vispikerman sijaan kuohukermaa. Ja kun ilmakin alkoi sopivasti tänään lämmetä, ei kermavaahto oikein pysynyt kuosissaan. No, eipä se makua haitannut, mutta pursotukset valuivat ikävästi reunoilta. Kinuskista sen sijaan sain tällä kertaa ihan täydellistä kakunkuorrutuskinuskia: se ei valunut kakun sisään mutta ei myöskään muuttunut kivettyneeksi, joten sitä oli helppo leikata. Ja banaani-ananastäyte oli melkoisen herkullinen.



Pohja:
5 kananmunaa
2 ½ dl erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 ½ dl kuohukermaa
2 rkl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pieni prk ananasmurskaa
2 banaania viipaleina
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
25 g voita
Reunoille:
5 dl kuohukermaa
3 rkl erikoishienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota täytteen kerma ja mausta se sokereilla.

Kostuta pohjaosa ja nosta se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita kerman päälle banaaniviipaleet. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valutettu ananasmurska ja loput täytteen kermavaahdosta. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli.

Mittaa kattilaan kinuskin kerma ja sokeri. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Lisää voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta se sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti