sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Kantarellimunakasrulla

Nyt niitä on noussut kuin sieniä sateella, niitä sieniä nimittäin. Toissailtana poimittiin pari litraa kantarelleja ja pari litraa tatteja. Eilen ja tänään, kumpanakin päivänä, viitisen litraa erilaisia tatteja. Ihanaa! Oli muuten ihan hauska kokeilu kuivata leivinuunissa yksi erä tatteja. Ne kuivuivat kivasti vuorokaudessa ja saivat samalla hiukkasen savuisen aromin. Ja nämä munakasrullat ovat pikkuhiljaa nousemassa suursuosikeikseni. Ihan täytteestä riippumatta nämä ovat olleet tosi hyviä ja erityisesti tykkäsin nyt tästä kantarellirullasta jossa täytteenä oli itse poimitut sienet.



Pohja:
5 dl maitoa
5 kanamunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
2 l kantarelleja
2 isoa sipulia
2 rkl voita
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
suolaa
½ tl valkopippuria
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Lisää vehnäjauhot ja mausta suolalla. Anna taikinan levätä hetki, jotta jauhot turpoavat (15-30 minuuttia). Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Puhdista ja pilko kantarellit. Paista sieniä pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnettu sipuli sekä timjami. Paista muutama minuutti. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Anna paistua vielä hetki ja lisää sitten kerma. Anna kastikkeen hieman kuplia, kunnes sen rakenne on paksuhkoa muhennosta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä muhennos kypsän munakaspohjan päälle ja rullaa pötköksi. Lisää päälle juustoraaste ja paista 250-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti