perjantai 14. syyskuuta 2018

Kalaa appelsiinimarinadissa

Olin sitten vissiin viskannut varrastikuilla vesilintua, kun ei niitä koskaan tule käytettyä. Nyt tän yhden kerran olin päättänyt oikeasti tehdä vartaita. Mutta no can do, kun ei ole vartaita niin ei ole. Niinpä tästäkin tuli taas kerran vaan paistettuja kala- ja kesäkurpitsapaloja. Olisivathan ne tietty saattaneet näyttää paremmilta vartaissa, mutta eivät maistua. Luulenpa, että näille teki ihan hyvää se sekaan kaadettu marinadi. Kesäkurpitsat paistuivat melkein rapeiksi ja kalapalat olivat ihanan meheviä. Ja appelsiinimarinadi sopi hyvin joukkoon.



Ainekset:
800 g lohifileetä
300 g kuhafileetä
1 kesäkurpitsa
Marinadi:
1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
½ dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki marinadin ainekset suuressa kulhossa. Leikkaa kalafileet n. 2-3 cm kuutioiksi. Laita kalapalat marinadiin ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna makuuntua kylmässä vähintään tunnin ajan.

Viipaloi kesäkurpitsa. Sekoita kalapalat marinadeineen ja kesäkurpitsa laakeassa uunivuoassa. Grillaa 250-asteisen uunin grillivastusten alla 10 minuuttia, sekoita ja jatka grillaamista vielä 10 minuuttia. Tarjoile porkkanakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti