tiistai 4. syyskuuta 2018

Paahdettu tattarilisuke

Tämä oli oikein onnistunut kokeilu ensimmäiseksi kerraksi tattarisuurimoiden kanssa. Nämä ainakin olivat ihanan mehukkaita ja kasvikset sopivat hyvin sekaan. Tykkäsin kovasti, ja varmasti laittelen toistekin lisukkeeksi tattaria. Varsinkin kun sitä nyt on paketillinen kaapissa.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ½ varsiselleriä
1 porkkana
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
100 g paahdettuja tattarisuurimoita
5 dl kasvislientä

Kuori ja silppua salottisipulit, valkosipulinkynnet ja porkkana. Silppua varsiselleri. Paahda tattarisuurimoita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Kuumenna tattarilisukkeeseen tuleva öljy pannulla. Lisää salottisipuli, valkosipuli, selleri, porkkana ja timjami. Kuullota kymmenisen minuuttia sekoitellen. Lisää tattarisuurimot ja kasvisliemi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Anna hautua 20 minuuttia, kunnes tattarisuurimot ovat lähes kypsiä. Tarjoile esim. granaattiomenaglaseeratun maksan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti