perjantai 2. elokuuta 2019

Saban kuningatar

Saban kuningatar sai ympärilleen oikein suklaalaahuksen. Nätimpihän tästä olis tullut, kun olis valutellut kuorrutuksen kakulle ritilän päällä. Mutta en oikein tiennyt mitä olisin tehnyt lopulle kuorrutukselle, joten päätin ihan tarkoituksella valuttaa kuorrutuksen kakulle reunallisen vadin päällä niin, että loput kuorrutukset voi sitten itse kukin lusikoida lautaselleen. Ja mun puhelin (ja sitä myöten myös kamera) vetelee viimeisiään, joten kuvatkin ovat entistäkin kamalampia. Itse kakkua en vielä oikein kunnolla maistanut. Pikkuisen taikinaa kakkuvuoasta ja vähän kuorrutusta kattilasta. Komponentit ainakin ovat ihania, toivottavasti ne toimivat yhteispelissä vielä yksittäisiä osiaankin paremmin.



Taikina:
115 g taloussuklaata
2 rkl rommia
115 g pehmeää voita
1 ½ dl + 1 rkl sokeria
3 kananmunaa
¾ dl mantelijauhetta
¼ tl karvasmanteliaromia
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
115 g taloussuklaata
4 rkl kahvia
170 g pehmeää voita
20 kuorittua mantelia

Sulata taikinan suklaa ja rommi yhdessä. Anna jäähtyä. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vatkaa voi ja 1 ½ dl sokeria kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-rommiseos. Lisää mantelijauhe ja karvasmanteliaromi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kuohkeaksi. Lisää 1 rkl sokeria samalla vatkaten ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää.

Kääntele valkuaisvaahto ja siivilöidyt jauhot vuorotellen taikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (kakun keskusta saa vielä olla pehmeä). Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen irrottamista vuoasta. Kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan ennen kuorruttamista.

Sulata kuorrutuksen paloiteltu suklaa ja kahvi yhdessä. Lisää pehmeä voi pienissä erissä vispaten. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman, noin 20 minuuttia, aina välillä sekoittaen. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja reunoille. Koristele manteleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti